Rörelse i skolan

Forskningsrapporter visar att sex av sju skolbarn rör sig för lite, vilket kan leda till sämre psykisk och fysisk hälsa och att stillasittande är en av orsaker till sämre skolresultat. På Måsöskolan försöker vi nu ändra på det genom att fokusera på rörelse under våra elevers hela skoldag.

Vi har en mycket fin skolgård som är gjord för rörelse och där det finns bra möjligheter för styrda rastaktiviteter. Här nedan är exempel på hur vi arbetar med att aktivera skolbarnen:

• Rastaktiviteter leds av fritidspedagoger
  • Förskoleklass en skogsdag i veckan
  • Fritids och förskoleklass är ute varje dag
  • Förskoleklass och årskurs 1 uteverksamhet 1 timme/vecka
  • Fritids erbjuder idrott, lek och rörelse i idrottshallen alla dagar i veckan
  • Fotbollsplanen används flitigt under raster och på fritids
  • Skridskoåkning på Torvalla
  • Massage, drama, dans, ”Röris”, ”Go noodle”
  • När väderleken tillåter har vi musik och dans ute
  • Måsömästerskap på Torvalla
  • Lägerskola för årskurs 6 med utelektioner